Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

TIPS για αδυνάτισμα λίγο πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές !

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και  ήδη έχετε ξεκινήσει τις εξαντλητικές δίαιτες . Ακόμα και τώρα είναι εφικτό να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά αρκεί να γίνει με τον σωστό τρόπο.

  1. Λιγότερο αλάτι, περισσότερα μυρωδικά
  2. Λιγότερη ζάχαρη, περισσότερο υποκατάστατο
  3. Λιγότερα γλυκά, περισσότερα φρούτα
  4. Λιγότεροι καφέδες, περισσότερο πράσινο τσάι
  5. Λιγότερο αλκοόλ, περισσότερο νερό (βρύσης ή φυσικό ανθρακούχο νερό)
  6. Λιγότερο μαγείρεμα, περισσότερες σαλάτες
  7. Λιγότερη ποσότητα στα γεύματα, περισσότερα ενδιάμεσα σνακ
  8. Λιγότερο λάδι, περισσότερο λεμόνι/ ξύδι κλπ.
  9. Λιγότερα μαγειρευτά φαγητά, περισσότερα ψητά
  10. Λιγότεροι υδατάνθρακες στο πιάτο, περισσότερη πρωτεΐνη
  11. Λιγότερο fast food, περισσότερο σπιτικό φαγητό
  12. Λιγότερα cocktails, περισσότερο κρασί
  13. Λιγότερο κάπνισμα, περισσότερη γυμναστική
  14. Λιγότερα τοστάκια, περισσότερα γιαούρτια για βραδινό
  15. Λιγότερα πατατάκια, περισσότερα sticks λαχανικών
  16. Λιγότερα «άσπρα» δημητριακά, περισσότερα ολικής άλεσης
  17. Λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα, περισσότερο «αληθινά»
  18. Λιγότερο stress, περισσότερος ύπνος
  19. Λιγότερος χρόνος μπροστά από οθόνη, περισσότερο περπάτημα
  20. Λιγότερο τσιμπολόγημα, περισσότερη οργάνωση
  21. Λιγότερη πίτσα/ burger, περισσότερα καλαμάκια σουβλάκια
  22. Λιγότερες σκέψεις, περισσότερη δράση


*Να προσθέτε ξύδι. Το 2009, επιστήμονες από από το Κεντρικό Ερευνητικό Ίδρυμα της Χάντα, στην Ιαπωνία, δημοσίευσαν μελέτη σε ποντίκια που έδειξε πως η προσθήκη ξιδιού στη διατροφή μειώνει κατά 10% τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

*Φάτε μουστάρδα. Μελέτες έχουν δείξει πως μια κουταλιά της σούπας καυτερής μουστάρδας στο φαγητό επιταχύνει τον μεταβολισμό έως 15% τις δύο ώρες έπειτα από την κατανάλωσή του. Ανάλογη δράση έχει διαπιστωθεί πως ασκεί και η τσίλι σος (όπως το ταμπάσκο

*Μην βιάζεστε. Όταν τρώμε αργά, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καλύτερα ότι έχει επέλθει κορεσμός της πείνας. Στόχος σας πρέπει να είναι να τρώτε στην καντίνα, στο εστιατόριο ή στο σπίτι, αφιερώνοντας τουλάχιστον 20 λεπτά σε κάθε σας γεύμα.

*Να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα και ποτήρια. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μεγάλα μπολ, πιάτα και σκεύη σερβιρίσματος καταναλώνουν περισσότερο φαγητό

*Πιείτε καφέ πριν την γυμναστική. Μελέτη έδειξε πως δύο φλιτζάνια καφέ περίπου μισή ώρα πριν από αεροβική άσκηση (λ.χ. το τζόγκινγκ) αυξάνουν την ποσότητα του λίπους που διασπά ο οργανισμός για να τροφοδοτήσει με ενέργεια τους γυμναζόμενους μυς.

*Πιείτε πράσινο τσάι. Μελέτες έχουν δείξει ότι μια ομάδα ουσιών που περιέχει (λέγονται κατεχίνες) μπορεί να μειώνουν τον λιπώδη ιστό.

*Βάλτε στη ζωή σας τα καυτερά. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα γεύματα που είναι πλούσια σε κόκκινες, καυτερές πιπεριές και τσίλι μπορεί να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό αυξάνοντας τη θερμογένεση (η θερμογένεση είναι ένα από τα κύρια στοιχεία του μεταβολισμού), ενώ ταυτοχρόνως μπορούν να οδηγήσουν πιο γρήγορα στον κορεσμό της πείνας.

Να πίνετε πολλά υγρά.Το να ξεγελά κανείς το στομάχι του και να δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πληρότητας και κορεσμού της πείνας, πίνοντας πολλά υγρά και κυρίως νερό, είναι ένας απλός τρόπος για να πετύχει τη συνολική μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνει μέσα στην ημέρα.

Γυμναστείτε τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. Η δίαιτα από μόνη της δε φέρει τα αποτελέσματα που θέλετε. Περπατήστε, κάνετε ποδήλατο, κολύμβηση. Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες. Δράση τώρα!!


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου