Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ!

 
Το νερό αδυνατίζει!


1. Ένα μικρό μπουκαλάκι νερό πάντα μέσα στην τσάντα σου, στην παραλία, στη δουλειά, στη βόλτα! Όταν αδειάσει το γεμίζεις ξανά και συνεχίζεις.

2.Πίνε νερό πριν κάθε γεύμα.Αντί να πίνεις νερό μετά το γεύμα, γεγονός που δεν βοηθάει την γρήγορη πέψη, δοκίμασε να πίνεις νερό 15 λεπτά πριν το γεύμα σου. Έτσι, θα νιώθεις και περισσότερο χορτάτη γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, μήπως δεν πεινάς αλλά διψάς;

3.Βάλε γεύση στο νερό σου
Φρέσκα φρούτα (γκρέιπφρουτ, φράουλες, λεμόνι), φέτες από λαχανικά (αγγούρι, τζίντζερ, σέληνο) και βότανα (βασιλικός, μέντα, λεβάντα) αποτελούν ιδανικές επιλογές για να κάνεις το νερό σου πιο γευστικό!

4.Σύνδεσε την κατανάλωση νερού με μια συνήθειά σου.Ξεκίνα να πίνεις νερό μαζί με τις καθημερινές συχές σου συνήθειες. Για παράδειγμα, πιες νερό, κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πας στην τουαλέτα.

5.μια έξυπνη εφαρμογή!Υπάρχουν έξυπνες εφαρμογές για να μετράς τα ποτήρια νερού που πίνεις, μαζί με ξυπνητήρι για να μην ξεχνάς το επόμενο ποτήρι.

6.Χρησιμοποίησε ένα μπουκάλι τεχνολογίας Κι όμως, κυκλοφορεί το έξυπνο μπουκάλι νερού που συνδέεται άμεσα με το κινητό και μετράει ακριβώς το νερό που έχεις πιει.

7.Αραίωσε ποτά, χυμούς και αναψυκτικά με νερό
Αν πίνεις λεμονάδα, σόδα ή ακόμα και αλκοόλ, αρίωσέ το με νερό και κέρδισε!

8.Φρόντισε το νερό να είναι εμφανές:
Για να θυμάσαι να πίνεις το νερό που πρέπει, έχε το μπουκάλι με το νερό ή το παγούρι σου, μπροστά σου.

9.Προτίμησε ανθρακούχο νερό κι όχι σόδα!

10.Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε νερό:
Φρούτα και λαχανικά είναι τα καλύτερα ενώ στα τοπ των τοπ έχεις: αγγούρι (96% νερό), κολοκυθάκι (95% νερό), καρπούζι(92% νερό) και γκρέιπφρουτ (91% νερό).

11.Ένα ποτήρι αλκοόλ, για ένα ποτήρι νερούΣπουδαία στρατηγική. Κάθε φορά που πίνεις μια γουλιά αλκοόλ, η επόμενη ας είναι μια γουλιά νερό.

12.Ζήτησε πάντα νερό μαζί με τον καφέ το ποτό ή το τσάι σου. Μην ξεγελιέσαι από τη δροσιά του κρύου τσαγιού ή του cocktail. Έχε πάντα ένα ποτήρι νερό δίπλα...

13.Άνοιξε την ατζέντα του νερού. Γράψε καθημερινά πόσο νερό ήπιες και δες ποιες μέρες δεν έκανες το "υγρό" καθήκον σου, για να το διοσθώσεις την επόμενη!

14.Πάρε το fit μπουκαλάκι μαζί σου όταν κάνεις γυμναστική. Φρόντισε να καταναλώνεις αρκετή ποσότητα νερού, τόσο κατά τα διάρκεια όσο και μετά το πέρας της άσκησης.



Η γενική λοιπόν οδηγία είναι 2 λίτρα νερό τη μέρα. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σταθερό. Τις μέρες που κάνει πολύ ζέστη, όταν γυμνάζεσαι και ιδρώνεις το σώμα σου ενδέχεται να ζητήσει ακόμη περισσότερο νερό.

Γενικά κράτησε πως πρέπει να πίνεις πιο πολύ νερό:

1. Όταν εκτίθεσαι για ώρα σε ακραίες καιρικές συνθήκες (όπως είναι ο ήλιος και η ζέστη),  ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος.

2. Ύστερα από κάθε σκληρή άσκηση ή εργασία που σε έκανε να κουραστείς και φυσικά να ιδρώσεις.

3. Όταν βρίσκεσαι σε κλιματιζόμενους χώρους.

4. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

5. Όταν αρρωστήσεις με πυρετό, διάρροια ή εμετό πράγμα που σημαίνει πως χάνεις πολλά υγρά.

6. Αν υπάρχουν στην διατροφή πολλές φυτικές ίνες, από λαχανικά και φρούτα. Οι φυτικές ίνες είναι ευεργετικές,
χρειάζονται όμως το νερό για να μπορέσουν να αποβληθούν με επιτυχία από το σώμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου