Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Κυτταρίτιδα...ΤΕΛΟΣ!

Oι αιτίες  της κυτταρίτιδας είναι πολλές: κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, καθιστική ζωή, τρόπος διατροφής, λήψη ορισμένων φαρμάκων. Στο εξελικτικό της όμως στάδιο, η διατροφή έχει πάντα τον πρώτο λόγο  στο πρόβλημα που ονομάζεται κυτταρίτιδα. Με το να συμπεριλάβετε συγκεκριμένα τρόφιμα στην καθημερινή σας διατροφή τα οποία ενισχύουν το κολλαγόνο και αποτρέπουν την αποθήκευση λίπους, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε την κυτταρίτιδα υπό έλεγχο.



  1. Αντικαταστήστε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως το άσπρο ψωμί, τα μπισκότα και τα λευκά ζυμαρικά, με τα ολικής αλέσεως. Συνιστάται η κατανάλωση 35 γραμμάριων φυτικών ινών καθημερινά.
  2. Το διατροφικό σχήμα που προτείνεται συμπεριλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης, τόσο για τις σημαντικές τους βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, όσο και για τις φυτικές ίνες αλλά και την υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι στοιχεία όπως οι βιταμίνες Α, Ε και C, καθώς και τα καροτένια, το σελήνιο και τα φλαβονοειδή, μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία της πρόωρης γήρανσης, ενώ ταυτόχρονα, έχουν την ικανότητα να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, διαδικασία σημαντική για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.
  3. Συστήνεται, επίσης, μειωμένη πρόσληψη λιπαρών, ιδιαίτερα κορεσμένων που εντοπίζονται στα ζωικά τρόφιμα, στα τηγανιτά, σε συσκευασμένα τρόφιμα και στα γλυκά, καθώς και μειωμένη πρόσληψη αλατιού και νατρίου γενικότερα, καθώς το τελευταίο ευνοεί την κατακράτηση νερού.
  4. Παράλληλα, -ιδίως την εποχή αυτή- θα πρέπει να προσλαμβάνουμε αρκετά υγρά προς αποφυγήν αφυδάτωσης και επιδείνωσης, τόσο της κατακράτησης όσο και της συνολικής εμφάνισης του δέρματος. Το αλκοόλ με τη σειρά του, θα πρέπει να καταναλώνεται σε περιορισμένη ποσότητα.
  5. Φλούδες και ίνες Το διοξείδιο του πυριτίου (silica) που απαντάται σε φυτικές τροφές μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Το πυρίτιο βρίσκεται συχνά σε μέρη που συχνά απορρίπτουμε – όπως είναι οι ίνες και οι φλούδες. Έτσι, αν είναι δυνατόν, να καταναλώνετε ολόκληρα τα φρούτα και τα λαχανικά, όπως τη φλούδα από το αγγούρι και τις ίνες από το σέλινο και τα σπαράγγια.
  6. Η άσκηση κάνει θαύματα Αν δεν είναι ακόμη κομμάτι της καθημερινότητάς σου, να ένας ακόμη λόγος για να γίνει. Σημαντική συνήθεια στην μείωση της κυτταρίτιδας είναι να αυξήσεις τη φυσική δραστηριότητα σε τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα.
 
 
«Η κυτταρίτιδα είναι η αναδίπλωση του λιπώδους ιστού που συνοδεύεται από κατακράτηση υγρών, το οποίο έχει μετατραπεί σε τοξικό. Ορισμένες συνήθειες, θα δράσουν ευεργετικά έναντι της εμφάνισης της κυτταρίτιδας».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου