Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Υπάρχει τρόπος να τρώμε υγιεινά και στη δουλειά !

 Δεν είναι καθόλου δύσκολο να οργανώσετε την εργασιακή σας μέρα κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορείτε να εντάξετε και την ισορροπημένη διατροφή μέσα στα πλαίσια αυτής.

Απλά tips για καλύτερη διατροφή στη δουλειά
  1. Εξασκηθείτε στο “Όχι, ευχαριστώ”. Είτε είναι η συνάδελφος που έχει τάση να μαγειρεύει γλυκά και κουλουράκια, πάντα θα υπάρχουν ανθυγιεινοί πειρασμοί στην δουλειά ειδικά στις ονομαστικές εορτές.  Παρόλα αυτά να είστε προετοιμασμένοι να πείτε ευγενικά “Όχι, ευχαριστώ” όταν δεν θέλετε να φάτε κάτι.
  2. Έξω από το οπτικό σας πεδίο, έξω από το μυαλό σας.Έρευνες δείχνουν ότι μπορείτε να αποφύγετε τις λιχουδιές στη δουλειά όταν δεν τις βλέπετε.  Εάν έχετε λιχουδιές στο γραφείο σας να τις απομακρύνετε. Κλείστε το κουτί με τα κεράσματα και ακολουθείστε εναλλακτικές διαδρομές για να μην περνάτε μπροστά από τους πειρασμούς.
  3. Βάλτε υπενθύμιση για νερό. Η δίψα μπορεί να μασκαρευτεί και σε πείνα, καθιστώντας δύσκολο να ακολουθήσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής στη δουλειά σας. Για να το αποφύγετε αυτό βάλτε μια υπενθύμιση στον υπολογιστή ή στο κινητό σας κάθε 30 λεπτά. Όποτε ακούτε τον ήχο της υπενθύμισης πιείτε μερικές γουλιές νερό ώστε να διατηρείστε ενυδατωμένοι.
  4. Φροντίστε να έχετε προμήθειες έκτακτης ανάγκης. Τέτοια αποτελούν οι μπάρες πρωτεΐνης, μερίδες με διάφορους ξηρούς καρπούς . Είναι καλύτερο να έχετε τρόφιμα τα οποία είναι υγιεινά και ίσως όχι τόσο γευστικά. Οπότε επιλέξτε τρόφιμα που σας αρέσουν, αλλά όχι λιχουδιές.
  5. Πακετάρετε τα σνακ και τα γεύματα σας.Η προετοιμασία αποτελεί βασική αρχή για την υγιεινή διατροφή στην δουλειά. Προετοιμάστε κάθε μέρα μια μικρή τσάντα με φρούτα, λαχανικά, καθαρή πρωτεΐνη και δημητριακά ολικής.

 

''Σκεφτείτε εάν πεινάτε πραγματικά'' 

 
Γεύματα στη δουλειά (περίπου 300 θερμίδων)
 
Από το σπίτι: 1 μικρό κομμάτι χορτόπιτα, 1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα με τόνο, Μικρή μπαγκέτα με τόνο, μαρούλι και 1 κουταλιά υποκατάστατο μαγιονέζας. Μικρό μπιφτέκι κοτόπουλου με λαχανικά. Σαλάτα πράσινων λαχανικών με ελαιόλαδο και 1 μικρό τόνο. Σάντουιτς με 2 φέτες πολύσπορο ψωμί, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 φέτα τυρί διαίτης, 1 βραστό αβγό και 1 κουταλάκι σος διαίτης. Σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί σίκαλης, 1 φέτα τυρί διαίτης, 1 φέτα φιλέτο γαλοπούλας και 2 ροδέλες ντομάτας.
 
Αγοραστά: 1 κομμάτι πίτσα μόνο με τυρί και λαχανικά. 2 καλαμάκια κοτόπουλο με 1/2 φέτα ψωμί. Κουλούρι Θεσσαλονίκης και 1 μικρό τυράκι. Μακαρόνια με 1 κουταλιά τριμμένο τυρί. Σαλάτα καίσαρα με κοτόπουλο. Σαλάτα λαχανικών χωρίς λάδι και φιλέτο κοτόπουλου ψητό. Σάντουιτς με γαλοπούλα, τυρί και μαρούλι. Σουβλάκι με αλάδωτη πίτα, γύρο και λαχανικά. Σνακ με λιγότερες από 35 θερμίδες: 6 αμύγδαλα. Γκοφρέτα ρυζιού. Κρακεράκι αλμυρό. Μανταρίνι μικρό. Μικρό κριτσίνι με σουσάμι. Παξιμαδάκι. Φρυγανιά
 
 
Σπιτικά δείπνα περίπου 350 θερμίδων
 
1 μερίδα αρακάς με καρότα και ρύζι, 1 μικρό κομμάτι τυρί φέτα και 1 φέτα ψωμί.,1 μερίδα χόρτα με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο και 1 μικρό χοιρινό ψαρονέφρι με 1 κουταλάκι μουστάρδα. 1 1/2 φλιτζάνι μπρόκολο στον ατμό, 1/2 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι και 1 μικρό φιλέτο ψαριού ή κοτόπουλου. 2 φλιτζάνια διάφορα πράσινα λαχανικά με ξίδι και 1 μερίδα γαρίδες σαγανάκι με σάλτσα ντομάτας. Αραβική πίτα γεμισμένη με 4 κουταλιές κότατζ, 1/2 φλιτζάνι ψαχνό κοτόπουλου, μαρούλι και ντομάτα. Διάφορα βρασμένα ή ψημένα λαχανικά, 1 μικρό μοσχαρίσιο μπιφτέκι και 1/2 βραστή πατάτα.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου